Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει.
Λυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει.

Editorial

Η δυνατότητα ανατροπής του Μνημονίου και της πολιτικής που το επέβαλε, προϋποθέτουν τον προβληματισμό και τη μελέτη της νέας κατάστασης στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, της ζωής μας.
Σε αυτή τη σελίδα φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε τις ιδέες,τις σκέψεις,τους προβληματισμούς τις θέσεις και τις αντιρρήσεις που θα δώσουν ώθηση,θα προκαλέσουν συζήτηση, θα προωθήσουν εν τέλει, τα αιτήματα του κινήματος των εργαζομένων που μάχονται την πολιτεία του ΔΝΤ της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Πεποίθησή μας είναι ότι προκαλώντας ρήγματα στην κυρίαρχη προπαγάνδα, αποκαλύπτοντας τη δυνατότητα μιάς διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής προοπτικής, τεκμηριώνοντας μία ριζοσπαστική πρόταση, βοηθάμε απο τη δική μας πλευρά την πάλη των εργαζομένων.

Πρόθεσή μας είναι να έρθουμε σε επαφή με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας, έξω και ενάντια στις αντιπαραθέσεις και τους διαχωρισμούς που ορίζονται απο την κυρίαρχο κομματικό, πολιτικό και επικοινωνιακό καθεστώς.

Αγωνία μας είναι να συναντηθεί η πεποίθηση της γνώσης, έτσι όπως ορίζεται από την επιστημονική ερμηνεία της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, με την αναγκαιότητα της δικαιοσύνης ,έτσι όπως κατανοούμε τις αξίες και τα οράματα για την κοινωνία που θέλουμε να ζούμε.
Κρίτήριο και όρος για αυτό το διάλογο δέν είναι η συμφωνία με το "γράμμα" των απόψεων που διατυπώθηκαν απο το κείμενο και τον προβληματισμό που ανέπτυξε η Πρωτοβουλία μας.
Κριτήριο και όρος είναι το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, των εισοδημάτων που απαλλοτριώθηκαν, των αναγκών που αμφισβητήθηκαν.
Κριτήριο είναι ο πλούτος των ιδεών που αμφισβητούν το μονόδρομο της εφαρμοσμένης πολιτικής, που ανοίγουν το δρόμο σε ανατροπές για το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Σε αυτή τη διαδικασία θα δημοσιοποιείται τόσο μέσα από το forum προτάσεων και ιδεών για τη δράση και τη διάδοση της Πρωτοβουλίας(κόκκινο κουμπί αριστερά),όσο και μέσω e-mails που θα μας στέλνετε για μεγαλύτερα κείμενα στο nmnd.gr@gmail.com. Tαυτόχρονα μπορείτε να σχολιάζεται τα κείμενα και τα Δελτία Τύπου της Πρωτοβουλίας που θα δημοσιεύονται με τον παραδοσιακό τρόπο κάτω από κάθε ανάρτηση.